S’estudia l’impacte que provocaran les obres, afectacions, talls de circulació,… sobre els diversos modes de transport i posteriorment es proposa diferents alternatives per tal de crear el mínim impacte als usuaris.
Són els elements bàsics que configuren l’estratègia de mobilitat sostenible d’un municipi. Identifiquen la manera en què els habitants de les ciutats es desplacen i fan propostes concretes i viables per aconseguir una mobilitat més sostenible.
Inclouen un conjunt d’actuacions que pretenen optimitzar la mobilitat dels treballadors, afavorint l’ús de modes de transport alternatius al vehicle privat, i racionalitzar l’ús del cotxe. El PDE permet assolir avantatges tant per als treballadors com per l’empresa.
Inclouen un conjunt d’actuacions que pretenen optimitzar la mobilitat en àmbits amb predomini d’usos industrials, comercials i d’oficines, afavorint l’ús de modes de transport alternatius al vehicle privat, i racionalitzar l’ús del cotxe.
Són l’instrument que tenen per objecte planificar la mobilitat de les regions tot tenint presents totes les modalitats de transport, tant de persones com de mercaderies, d’acord amb els principis i objectius que emanen la Llei de la mobilitat.
Avaluen l’increment potencial de desplaçaments provocat per una nova planificació o implantació d’activitats i la capacitat d’absorció dels serveis viaris i sistemes de transport, incloent els sistemes de transport de baix o nul impacte, com la bicicleta o a peu.
Tenen per objecte l’aplicació sectorialitzada de les directrius per als diferents mitjans o infraestructures de mobilitat, tant en el cas de transport de persones com en el de mercaderies.
Són estudis tècnics que tenen per objectiu predir les conseqüències de la mobilitat per al medi ambient i establir mesures correctores.